Heidi Laban van Flexschilder Zeeland/ West-Brabant | Start eigen uitzendbureau

“Toen ik startte heb ik echt met mezelf afgesproken: ik ga dit gewoon proberen. Lukt het niet kan ik altijd weer stoppen en in loondienst gaan, maar ik ga het in elk geval proberen!” 

Heidi Laban

Flexschilder Zeeland/West-Brabant

“Toen ik startte heb ik echt met mezelf afgesproken: ik ga dit gewoon proberen. Lukt het niet kan ik altijd weer stoppen en in loondienst gaan, maar ik ga het in elk geval proberen!” 

Heidi Laban

Flexschilder Zeeland/West-Brabant

“Als het lukt om iemand ergens te plaatsen waarvan je gewoon weet dat dit op lange termijn gaat voor lange termijn echt helemaal super verlopen”. 

Een mooi voorbeeld van een van die succesvolle franchisenemers bij ons is Heidi. Heidi is in .. haar eigen uitzendbureau onder het label Flexschilder  gestart in de regio Zeeland. Zoals de naam al doet vermoeden richt Heidi zich dus op de bemiddeling van schilders. Een krappe, niche markt die voor haar start als onderneemster voor haar al wel bekend was. Dat in combinatie . Volgens Heidi is die kennis van/ in een bepaalde markt van groot belang voor een goede kickstart van je eigen uitzendbureau. “Ik denk dat het heel belangrijk is dat je de branche kent en dat je de cultuur begrijpt en de taal spreekt van zowel de bedrijven, als de kandidaten in die sector.”, vertelt Heidi uit eigen ervaring. Het contact met beide partijen is dan ook hetgeen dat Heidi het leukste vind in haar werk als uitzendprofessional. 24/7 klaarstaan voor zowel haar schilders als mijn opdrachtgevers, dat is waar Heidi het voor doet: “Als het lukt om iemand ergens te plaatsen waarvan je gewoon weet dat dit op lange termijn gaat voor lange termijn echt helemaal super verlopen”.  

“Na het contact met Flexschilder was ik er eigenlijk al heel snel uit dat ik dit wilde gaan doen.” 

Vóór haar ondernemersleven, was Heidi werkzaam als communicatie adviseur. Haar persoonlijke connectie met de schildersbranche en interesse in personeelszaken in combinatie met haar ondernemerswens, leidde tot het starten van een eigen uitzendbureau onder de vlag van Flexschilder. Na een aantal gesprekken was het voor Heidi eigenlijk gelijk al duidelijk dat dit haar kans was: “Na het contact met Flexschilder was ik er eigenlijk al heel snel uit dat ik dit wilde gaan doen.” Een van de belangrijkste doorslaggevende factoren was voor haar de professionele inrichting van de backoffice en de overige secundaire bedrijfsprocessen. Zo vertelt Heidi: “Als je altijd voor een professionele organisatie hebt gewerkt, wil je dat dingen gewoon goed geregeld zijn. Dat er een professionele club achter zit waar je gewoon op terug kunt vallen. Dat alles netjes geregeld is, dat regelt Flexibility, waardoor ik vrijgemaakt wordt om lekker echt míjn ding te doen.” 

“De franchiseformule vind ik echt een springplank” 

Een uitzendbureau beginnen met een franchiseformule is volgens Heidi een mooie springplank, omdat je sneller opweg geholpen bent. De tools en handvaten vanuit de Flexibility Groep gaven haar als franchisenemer de mogelijkheid om haar vestiging direct professioneel op te kunnen zetten. Dat betekent echter niet dat .. Er is volgens haar namelijk geen succesformule voor een succesvolle onderneming, behalve dat je het echt zelf moet doen. Je moet op jezelf vertrouwen en volhouden. Wel heeft het collectieve karakter van de Flexibility Groep meer dan eens een positief effect gehad als Heidi zelf met haar ondernemerschap in de knoop zat. Zo vertelt ze: “Wat ik heel prettig vind aan de formule is dat áls ik dan even een wat mindere periode had, of er doorheen zou zitten, dan kon ik binnen de organisatie wel altijd weer gemotiveerd worden. Dat werkt goed omdat je echt werkt met gelijkgestemden. Je bent niet de enige.” 

“Toen ik startte heb ik echt met mezelf afgesproken: ik ga dit gewoon proberen. Lukt het niet kan ik altijd weer stoppen en in loondienst gaan, maar ik ga het in elk geval proberen!” 

Ze staat dan ook nog steeds met de volle 100% achter haar beslissing om via deze weg haar ondernemersdroom na te jagen. Op de vraag of ze ooit getwijfeld heeft verteld ze dan ook openhartig dat ze destijds een bewuste keuze maakte. Een goede keuze volgens haar, omdat als succes uitblijft, teruggaan in loondienst altijd een optie is. Volgens Heidi geeft het werken voor jezelf een heel ander gevoel dan werken in loondienst. “Ik haal heel veel energie uit mijn werk nu. Meer dan dat ik ooit uit een baan in loondienst heb gehaald.”, licht ze met een stralende blik verder toe. Dat betekent echter niet dat Heidi altijd alleen maar aan het werk is. Volgens haar geeft deze manier van werken juist een enorm gevoel van vrijheid. Ze heeft dan ook duidelijke ambities voor de groei van haar bedrijf voor de komende vijf jaar. “Ja, dit is écht mijn droombaan”, sluit Heidi haar verhaal vastberaden af.