met Flexibility Groep: Ondernemen met ondersteuning | Start eigen uitzendbureau

Soft franchise

Bij franchise ondernemen wordt vaak gedacht aan de bekende voorbeelden in de retail- of food industrie, zoals Albert Heijn, Bakker Bart en McDonalds. Dit concept heeft zich in deze branches al meerdere malen als succes bewezen. Bijzonder dus dat het succes van franchise uitzendbureaus en de voordelen van een franchiseformule in de uitzendbranche nog zo onderbelicht zijn gebleven. Tijd voor verandering dus! We vertellen je graag meer over ons franchiseconcept en hoe de Flexibility franchiseformule zich al voor vele uitzendprofessionals als toegevoegde waarde heeft bewezen. 

Kiezen voor franchise

Waar de vraag naar een franchiseconstructie binnen de flexbranche begon met financiële ondersteuning en een goede backoffice, is onze toegevoegde waarde tegenwoordig van veel grotere scope. Het antwoord op de vraag: ‘Waarom kies je voor een franchiseconstructie?’, is voor iedere franchisenemer verschillend. Een franchiseorganisatie kan met haar allround servicepakket namelijk een oplossing bieden op uiteenlopende ondernemersbehoeften. De reden dat je je aansluit bij een franchiseorganisatie is daarom afhankelijk van het type support dat je als (startende) ondernemer het meeste nodig hebt. Denk bijvoorbeeld aan marketingsupport, strategisch advies en de nodige begeleiding om de (groei)pijntjes van je jonge uitzendonderneming te overkomen.

Zo ontwikkelde we ons als Groep van een praktische backoffice partij voor een laagdrempelige opstap naar het ondernemerschap, tot een volwassen allround partner op het gebied van recruitment en HR. Intussen zien we in de laatste jaren ook dat onze expertise is uitgebreid naar meer en meer vakgebieden. Denk daarbij aan in-house kennis over wet- en regelgeving, marketing, administratie, ondernemingsontwikkeling, 

We ondersteunen onze franchisenemers bijvoorbeeld in het overkomen van (groei)obstakels of wensen tijdens de ontwikkelingen van hun bedrijf. Daarnaast spelen ook steeds meer een rol in het ontzorgen van zowel de franchisenemer als de eindklant of kandidaat met diensten gefaciliteerd door het servicekantoor. Zo kunnen we onze franchisenemers dus in verschillende behoeftes voorzien en hen ondersteunen waar nodig.  

Voordelen franchise uitzendbureau

Vliegende start

Laagdrempelinge opstart

Uitbesteden backoffice

Bespaar tijd en energie door de backoffice volledig uit te besteden

Financieel voordeel

Financiële schaalvoordelen

Het beste uit jezelf halen 

De voordelen van het runnen van een eigen uitzendbureau zijn duidelijk. Een eigen franchise uitzendbureau openen biedt daarentegen nog vele extra voordelen. Met een franchiseformule geniet je namelijk van de vrijheid en de voordelen van het ondernemerschap, terwijl je er als zelfstandig ondernemer niet alleen voor staat. Zo is de backoffice van jouw organisatie goed geregeld en kom je als het ware in een warm bad terecht. 

Als franchiseorganisatie zorgen wij ervoor dat de basis van je bedrijf stevig staat, zodat jij je volledig kunt richten op de core business. Zo regelen wij bijvoorbeeld alle verzekeringen, certificeringen, recruitment tools en systemen, zodat jij kunt profiteren van schaalvoordelen, de kennis van verschillende vakexperts en de naamsbekendheid van het merk. Kortom: als ondernemer bij de Flexibility Groep kun je zelfstandig werken en doen wat je het liefste doet, zonder dat je zelf het 'wiel hoeft uit te vinden'. Zo profiteer jij van 'the best of both worlds'! 

Bij de Flexibility Groep stroomt er ondernemerschap en innovatie door onze aderen. Niet gek dus dat onze franchiseformule wordt gezien als een soft franchise. Wij omringen ons graag met innovatieve, gedreven en ondernemende collega’s en franchisenemers. Wij geloven namelijk dat de vrijheid van dit concept ervoor zorgt dat iedereen op zijn/ haar (eigenwijze ;) en) eigen wijze het best uit zichzelf haalt. 

Voordelen franchise uitzendbureau

Professioneel

Er zijn diverse voordelen te behalen op het gebied van verzekeringen, certificeringen, systemen en recruitment tools wanneer via ons te werk gaat.

Support

Onze experts hebben kennis en ervaring in diverse vakgebieden, zoals wet- en regelgeving, marketing, finance en verzuim. Wij bieden eindeloze ondersteuning om ervoor te zorgen dat jij altijd toegang hebt tot de expertise die je nodig hebt.

Naamsbekendheid

Profiteren van de bestaande naamsbekendheid van het merk.

Flexibility Groep franchise

De Flexibility Groep biedt vanaf 2006 onderdak aan ambitieuze uitzendprofessionals met een ondernemerswens. Met een soft franchiseformule in verschillende niche sectoren, hebben we veel gedreven uitzendexperts mogen ondersteunen op hun weg naar zelfstandig ondernemerschap. Tijdens de opkomst van het internet zagen wij een mooie kans voor uitzendcollega’s om op een flexibelere manier hun ambitie na te jagen, zonder de restricties van een werkgever. De opkomst van de online vacaturemarkt maakte het mogelijk om af te wijken van de conservatieve werkplekken en kantoortijden. Dit vormde de ideale omstandigheden om als zelfstandige uitzendprofessional aan de slag te gaan. Het enige dat ontbrak om in alle vrijheid te kunnen werken, was de toegang tot de (financiële) middelen om de backoffice op te kunnen zetten. De vraag naar backoffice ondersteuning voor een zelfstandige vestiging, in combinatie met de commerciële kracht van ondernemende uitzendprofessionals, gaf voor ons aanleiding om de eerste franchiseconstructie in de uitzendbranche te beginnen. De Flexibility Groep was geboren!

Hard of soft franchise

Onder franchiseformules kennen we twee verschillende vormen; de hard franchise en de soft franchiseformule. Het grote verschil zit in de mate van strikte regels en verplichtingen die de franchisegever hanteert. Bij een hard franchiseformule zijn regels rondom o.a. marketing, bedrijfsvoering, diensten- of productenaanbod strak aan banden gelegd. Bij een soft franchise staat het de franchisenemer vrijer om eigen invulling te geven aan zijn/ haar onderneming. Zo werkt een soft franchisenemer dus meer op basis van handvaten, richtlijnen en hulpstukken, dan de strikte regels waar een franchisenemer van een hard franchise zich aan dient te houden. Bij de Flexibility Groep hechten wij veel waarde aan het ondernemersinstinct en de ambitie van onze Flexibility familie van franchisenemers, daarom werken wij met een soft franchiseformule.

Flexibility Groep labels