van het starten van een jouw franchise uitzendbureau | Start eigen uitzendbureau

Voordelen franchise

Je wilt een eigen uitzendbureau beginnen, maar je komt er al snel achter dat het organiseren van essentiële zaken zoals de verloning, pensioenregelingen, verzekeringen, overeenkomsten en contracten, etc. veel tijd en geld kost. Dat vraagt ontzettend veel werk om in je eentje zorg voor te dragen. Gelukkig is er een veel voordeliger en laagdrempeliger alternatief, namelijk; aansluiten bij een franchiseformule. Een uitzendbureau starten binnen een franchiseorganisatie heeft vele voordelen. We zetten daarom alle franchise voordelen graag voor je op een rijtje. 

Een greep uit de voordelen

  • Relatief lage opstartkosten en -risico's;
  • Verloning, verzuim en pensioenen van uitzendkrachten geregeld; 
  • Debiteurenbeheer uitbesteedt;
  • Werken met professionele CRM-/ ATS- en financieel administratieve systemen;
  • ABU- en VSU-certificeringen en keurmerken;
  • Dagelijkse sales-, marketing- en juridische ondersteuning van vakexperts;
  • Voordelige recruitment tools en jobboard licenties;
  • Laagdrempelige netwerk- en samenwerkingsmogelijkheden met collega-ondernemers door het hele land. 

Flexibiliteit & vrijheid

Het runnen van een eigen uitzendbureau geeft je veel vrijheid. Zo kun je doen wat je het liefst doet, namelijk; een zakelijke match tot stand brengen, terwijl je kunt werken waar, wanneer en met wie je zelf wilt. Als zelfstandige ben je niet meer afhankelijk van managementbeslissingen, maar bepaal je je eigen strategie en werkwijze. Jij runt jouw bedrijf precies zoals jíj passend acht. Geen collega of meerdere die over jouw targets kan beginnen of jou vertelt hoe jij je werk moet doen. Volledige zelfstandigheid, flexibele (thuis)werktijden en een werkdruk die niet door anderen kan worden opgelegd. Jij bepaalt! Die vrijheid geeft veel eigenwijze uitzendprofessionals de kans om op een innovatievere en flexibelere manier te werken, met als gevolg betere resultaten. Én, in tegenstelling tot een functie in loondienst met een ‘goed salaris’, lucratiever beloond te worden voor jouw harde werk! 

Uitdaging & zelfstandigheid

De uitdaging in het werk van een zelfstandig uitzendprofessional is eigenlijk niet te vergelijken met dat van een collega in loondienst. Waar je in loondienst in de uitzendbranche gewend bent om uitdaging te vinden in opgelegde targets en eventuele doorgroeimogelijkheden, zijn de uitdagingen van een zelfstandig ondernemer vaak op een veel bredere schaal. De uitdaging in het werk van een ondernemer is namelijk afhankelijk van je eigen verwachtingen, inzet en ambitie. Dat betekent dat je als ondernemer je eigen (mate van) uitdaging bepaald. Daarom hoef je als ambitieuze ondernemer, in tegenstelling tot veel loondienst-collega’s, nooit tegen een (doorgroei)‘plafond’ aan te lopen. Jij bepaalt namelijk zelf hoe hoog dat plafond is. 

Jij bepaalt als zelfstandige zelf jaarlijks je doelen en kunt jezelf daarmee aan de lopende band blijven uitdagen. Met jouw ambitie bepaal jij wat je van je vestiging gaat maken, welke targets je moet behalen én daarmee indirect ook wat je zult verdienen. De ontwikkeling van jou, jouw bedrijf, de winst en de processen, er is altijd wel iets te verbeteren. Gelukkig bepaal je in dit geval echter wél zelf hoe, waar en wanneer je dit doet. De uitdaging van dit werk is dus in principe net zo eindig óf eindeloos als jouw eigen ondernemersambitie.

Een dag in het leven van...

Genoeg uitdagingen in het leven van een uitzendondernemer dus. Maar hoe vertaalt zich dat in je dagelijkse werkzaamheden? Als franchisenemer bij de Flexibility Groep is de backoffice van je uitzendbureau goed geregeld, wat betekent dat jij je als ondernemer volledig kunt focussen op het genereren van business. Iedere dag zet jij je in om je opdrachtgevers te kunnen ontzorgen in hun (HR-)gerelateerde vraagstukken en ondersteun je kandidaten bij de ontwikkeling van hun carrière. Daarbij weet jij als uitzendprofessional jouw branchekennis, recruitment tools en natuurlijk je eigen netwerk feilloos in te zetten. Alles om tot een ideale match te komen.  

Je bent dagelijks per e-mail, telefonisch of middels persoonlijke gesprekken aan het schakelen tussen opdrachtgevers, (potentiële) kandidaten en hun wensen en eisen. Dat betekent ook dat jij je innovatieve en commerciële drive kwijt kunt in het 'aan de man brengen' van nieuwe vormen van (recruitment) dienstverlening in de breedste zin van het woord. Jij kent jouw mensen als geen ander en biedt hen daarmee een helpende hand. En het mooiste van je werk als ondernemer bij de Flexibility Groep: hoe jij dit doet, is volledig aan jou. Jij doet je werk précies waar, wanneer en hoe jij denkt dat je het beste resultaat kunt behalen. Met die vrijheid en flexibiliteit bepaal je dan ook zelf de inhoud en de uitdaging van je werk. 

Zo zal je uitdaging vinden in het behalen van eigen gestelde doelen, maar ook de vrijheid die gepaard gaat met het ondernemerschap kan een uitdaging zijn. Succesvol je eigen uitzendbureau draaien vraagt veel discipline en doorzettingsvermogen. Je zou dus kunnen stellen dat de uitdaging voor een zelfstandig uitzendprofessional juíst ligt in de zelfstandigheid ervan!

Succesverhalen van anderen

Ben je benieuwd naar andere franchisenemers en hun beweegredenenom met dit concept hun ondernemersambitie te realiseren?Lees en/of bekijk de verhalen van onder andere Heidi, Peter, Jasmijn & Marlies!

Soft Franchise

Het starten van een eigen uitzendbureau met een franchiseformule als stabiele basis, maakt de stap naar het ondernemerschap een stuk toegankelijker. Daarnaast biedt het starten van een soft franchise uitzendbureau nog vele aanvullende voordelen en vrijheden. Bij een soft franchise geniet je namelijk van alle voordelen van een grote, gevestigde uitzendorganisatie, terwijl jij je lokale vestiging kunt draaien binnen de kaders die passen bij het netwerk in jouw regio. 

Zo werk je als franchisenemer bij een soft franchiseorganisatie meer op basis van handvaten, richtlijnen en adviezen, dan met de strikte regels en voorschriften die een ‘hard franchise’ hanteert. Werkwijzen, processen en bedrijfsvoering liggen simpelweg minder aan banden, waardoor er meer ruimte overblijft voor innovatie en écht ondernemerschap! Je bouwt als het ware voort op de fundering die er voor je gelegd wordt. Dat laatste geldt zeker voor de franchiseformule zoals wij deze bij de Flexibility Groep hanteren. Zo kun je profiteren van onze sterke basis, terwijl je je eigen draai geeft aan hoe je dit toepast binnen jouw uitzendonderneming. Het is dan ook niet verwonderlijker dat uitzendprofessionals die zich aansluiten bij een franchiseformule, over het algemeen een aanzienlijk hoger slagingspercentage behalen.

Franchise uitzendbureau

Bovenop de voordelen van het runnen van een eigen uitzendbureau, biedt een eigen franchise uitzendbureau nog vele andere extra voordelen. Als je je aansluit bij een franchiseformule genieten je namelijk van de vrijheid en de voordelen van het ondernemerschap, terwijl je er als zelfstandige niet alleen voor staat. Zo zorgt een franchiseformule ervoor dat jouw backoffice altijd goed geregeld is en kom je als het ware terecht in een warm bad.  

Als franchiseorganisatie zorgen wij ervoor dat de basis van je bedrijf stevig staat, zodat jij je volledig kunt richten op de operatie en het draaien van je vestiging. Zo zorgen wij als franchisegever bijvoorbeeld voor de verloningen, debiteuren, verzuim, verzekeringen, certificeringen en systemen. Daarnaast profiteer je als franchisenemer ook van schaalvoordelen, kennis van verschillende vakexperts en de naamsbekendheid van het uitzendmerk. Kortom: als ondernemer bij de Flexibility Groep kun je zelfstandig werken en doen wat je het liefste doet, zonder dat je zelf het wiel hoeft uit te vinden. Zo profiteer je van the best of both worlds!

Succesformule sinds 2006

De Flexibility Groep is opgericht in 2006 als eerste online uitzendbureau van Nederland. De franchiseformule biedt haar franchisenemers de tools om op een laagdrempelige manier een zelfstandige uitzendonderneming te starten. In de afgelopen jaren hebben we onze naam mogen vestigen binnen ruim acht sectoren en zijn we met tientallen vestigingen door heel Nederland flink gegroeid in de uitzendbranche. De unieke combinatie van de professionele, gevestigde backoffice én het lokale netwerk van onze franchisenemers, heeft zich meermaals bewezen als succesvolle basis voor startende zelfstandigen.   

Door de sterke samenwerking tussen het servicekantoor en onze ambitieuze uitzendprofessionals, zijn zowel onze lokale vestigingen als de totale Groep uitgegroeid tot de hechte club die we vandaag de dag zijn. Onze soft franchiseformule heeft zich bewezen als toegevoegde waarde voor ambitieuze uitzendprofessionals die wél zelfstandig, maar niet ‘eenzaam’ willen ondernemen. Ben je benieuwd hoe onze franchisenemers op de samenwerking met de Flexibility Groep en hun ‘ondernemerschapsreis’ terugkijken? Heidi, Paul, Jasmijn en Marlies vertellen het je graag zelf.

Plan een kennismaking in