Flexibility Groep | Start jouw eigen uitzendbureau samen met ons | Start eigen uitzendbureau

Franchiseformule

Flexibility Groep is in 2006 opgericht als eerste online uitzendbureau van Nederland. Met ons unieke franchiseconcept in verschillende sectoren binnen de uitzendbranche, bieden wij een totaaloplossing voor uitzendprofessionals met een ondernemersambitie. Wat begon als een goede backoffice partner om het ondernemerschap zo laagdrempelig en haalbaar mogelijk te maken, heeft zich door de jaren heen ontwikkelt als een allround partner op afstand. Met ruim 25 gespecialiseerde medewerkers op het gebied van Finance, Marketing, Recruitment en bedrijfsvoering, kunnen we met trots zeggen dat het Flexibility Groep servicekantoor de beste allround compagnon is die jij je als ondernemer kunt wensen. Terwijl onze collega’s op het servicekantoor zich iedere dag richten op de backoffice zaken van jouw bedrijf, kun jij doen waar je het beste in bent: het volbrengen van zakelijke matches.

Zelfstandig ondernemen in de uitzendbranche

Voor veel uitzendprofessionals is de wens om voor jezelf te beginnen geen onbekende overweging. Als ambitieuze consultants in een commerciële branche groeien we graag zo snel mogelijk. We zetten graag een stapje harder voor een hogere functie, hogere targets én een bijbehorend salaris uiteraard. Daarnaast brengt ons ambitieuze karakter vaak ook een ander kenmerkend karaktertrekje met zich mee, namelijk; eigenheid. Eigenwijs als wij zijn, doen wij vaak graag dingen op onze eigen manier. Niemand kent onze klanten, kandidaten en business immers zo goed als wij. Helaas werkt de conventionele/ traditionele uitzendbranche met haar hiërarchische structuur daarin vele ambitieuze collega’s tegen. Je zou dus zeker niet de eerste zijn die aan de levende lijven heeft ondervonden dat de ouderwetse bureaucratie, de hiërarchie en het welbekende (doorgroei)plafond in onze branche velen belemmerd op de weg naar succes. De enige échte oplossing? Je eigen plan trekken! 

Zelfstandig een uitzendbureau beginnen geeft je die vrijheid om je eigen plan te kunnen trekken. Met je eigen uitzendbureau kun je werken hoe, waar, wanneer en met wie jij wilt. Én als jouw werkwijze inderdaad zo succesvol blijkt te zijn als jij altijd eigenwijs hebt beweerd, moet zich dit logischerwijs ook op financieel vlak uitbetalen.  

Zelfstandig ondernemen in de uitzendbranche

Voor veel uitzendprofessionals is de wens om voor jezelf te beginnen geen onbekende overweging. Als ambitieuze consultants in een commerciële branche groeien wij graag zo snel mogelijk. We zetten graag nét een stapje harder voor onze targets, in de hoop op een mooie promotie én daarbij uiteraard ook graag een bijbehorend salaris. Daarnaast brengt ons ambitieuze karakter vaak ook een ander kenmerkend karaktertrekje met zich mee, namelijk; eigenheid. Eigenwijs als wij zijn, doen wij graag dingen op onze eigen manier. Niemand kent onze klanten, kandidaten en business immers zo goed als wij. Helaas werkt de conventionele/ traditionele uitzendbranche met haar hiërarchische structuur daarin vele ambitieuze collega’s tegen. Je zou dus zeker niet de eerste zijn die aan de levende lijven heeft ondervonden dat de ouderwetse bureaucratie, de hiërarchie en het welbekende (doorgroei)plafond in onze branche velen belemmerd op de weg naar succes. De enige échte oplossing? Je eigen plan trekken! 

Zelfstandig een uitzendbureau beginnen geeft je die vrijheid om je eigen plan te kunnen trekken. Met je eigen uitzendbureau kun je werken hoe, waar, wanneer en met wie jij wilt. Én als jouw werkwijze inderdaad zo succesvol blijkt te zijn als jij altijd eigenwijs hebt beweert, moet zich dit logischerwijs ook op financieel vlak uitbetalen.

Zelfstandig franchise ondernemen

Ondanks alle duidelijke voordelen van het zelfstandig ondernemerschap, vergt het starten van een eigen uitzendbureau wel meer dan slechts een investering in een laptop en telefoon. Zo stuiten veel mensen op onder andere benodigde certificeringen, verzekeringen en uiteraard het opstartkapitaal om de eerste uitzendkrachten te kunnen verlonen. Al met al zijn er veel zaken om rekening mee te houden, waardoor de overweging om voor jezelf te beginnen in de uitzendbranche, altijd een ontmoedigende afweging is geweest. Zonde, vinden wij. De Flexibility Groep ontwikkelde daarom een concept om op een laagdrempelige manier van je vrijheid als ambitieuze uitzendondernemer te genieten, zonder je druk te hoeven maken over secundaire bedrijfsprocessen.

De keuze voor een eigen uitzendbureau met een franchise constructie omwille van een sterke backoffice lijkt dus duidelijk. Met een franchise constructie weer je je tegen de kosten, de tijd en de administratieve rompslomp die gepaard gaat met het organiseren van dergelijke zaken. De franchiseformule zorgt daarmee voor veel zekerheid, vrijheid en financiële voordelen. Daarnaast biedt een franchise concept kansen op het gebied van netwerken. Door het landelijke netwerk aan collega-ondernemers vergroot je namelijk in één klap je (vaak) lokale netwerk, wat veel samenwerkingsmogelijkheden oplevert. Het ontzorgende én collectieve karakter van dit concept vormt dan ook de kern van het succes van de Flexibility Groep franchiseformule. 

Wij bieden ondersteuning in:

Met onze formule proberen we onze franchisenemers dus zo breed mogelijk te ontzorgen op het gebied van backoffice gerelateerde zaken. Concreet biedt de Flexibility Groep de ontzorging van onder andere de volgende pijlers: 

Certificeringen, systemen en partners:

Om op professioneel niveau opdrachtgevers te kunnen voorzien in HR gerelateerde vragen, zorgen wij voor de nodige basis van jouw uitzendbureau. Zo kun je denken aan het veilig waarborgen van gegevens van kandidaten en opdrachtgevers, een kredietwaardigheidscontrole, de urenregistratie, automatische facturering en overige business intelligence (BI) die je werkzaamheden professioneler en gemakkelijker maken. Naast de uitstekende partnerschappen met o.a. verzekeraars op het gebied van WA-, ziektewet-, werkgevers- en arbeidsongeschiktheidsrisico’s, zorgt Flexibility Groep ook voor de kwaliteitswaarborging van jouw vestiging. Zo zijn al onze uitzendbureaus bijvoorbeeld NEN 4400-1, ABU-, VCU- en SNA-gecertificeerd. Het zijn slechts enkele voorbeelden van de vele collectieve voordelen.

Opleidingstraject:

Na een formele krabbel onder de samenwerkingsovereenkomst voor je eigen uitzendbureau, start je bij Flexibility Groep met een intensieve, interne training op ons hoofdkantoor. In gemiddeld drie weken tijd stomen onze experts op het gebied van commercie, marketing, verzuim, administratie en systeembeheer je klaar voor de start van jouw onderneming. Dit opleidingstraject biedt alle benodigde kennis voor zowel doorgewinterde uitzendprofessionals, als nieuwelingen binnen de branche. (Ook wanneer je dus nog geen uitzendachtergrond hebt, maar je vanuit je kennis, het netwerk in een bepaalde sector en commercieel oogpunt een uitzendbureau wilt beginnen, ben je bij de Flexibility Groep aan het juiste adres.)

Daarnaast kun je ook na het opleidingstraject in iedere fase van je ondernemerschap een training of kennissessie bij ons volgen. Zo kun je bijvoorbeeld denken aan cursussen in marketing, systemen, commercie trainingen en nog veel meer.  

Download het e-book

Benieuwd welke diensten, verzekeringen en systemen wij van de Flexibility Groep precies aanbieden? Bekijk de lange lijst met franchise voordelen in het e-book ‘Zo start je een eigen uitzendbureau’. Deze download je hieronder.

De Flexibility Familie

Door de jaren heen is onze Flexibility familie flink gegroeid. Niet alleen in ondernemers, maar zeker ook voor wat betreft de ervaring en kennis van bepaalde niche branches en in ons dienstenaanbod. Daarmee is ook het type ondernemer dat zich bij ons aansluit steeds diverser geworden. De verbreding van onze horizon zorgt er immers voor dat we de oplossing kunnen huisvesten op steeds meer verschillende vragen. Ook al heeft iedere ondernemer een eigen vraag en een eigen reden om zich bij ons aan te sluiten, toch heeft onze Flexibility familie ook zeker een aantal duidelijke raakvlakken: 

  • Alle Flexibility Groep ondernemers genieten van zowel de financiële voordelen, alsook de kennis/expertise op verschillende backoffice gerelateerde vakgebieden om hun onderneming te kunnen laten groeien. 
  • Alle Flexibility Groep ondernemers zijn ambitieus en commercieel ingesteld. Ze hebben passie voor hun vak én zijn een tikkeltje eigenwijs in de manier waarop ze het uitoefenen ervan het beste kunnen doen. 
  • Alle Flexibility Groep ondernemers hechten waarde aan de steun en de samenwerking tussen alle leden van de Flexibility Familie.  

Zo kunnen we samen voor jezelf beginnen.

Plan een kennismaking in