Jasmijn & Marlies van Flexibility Breda, Etten-Leur e.o. | Start eigen uitzendbureau

"We zijn super blij dat we elke dag kunnen doen wat we écht leuk vinden’’

Jasmijn & Marlies

Flexibility Breda, Etten-Leur e.o.

"We zijn super blij dat we elke dag kunnen doen wat we écht leuk vinden’’

Jasmijn & Marlies

Flexibility Breda, Etten-Leur e.o.

"Durf. Gewoon doen. Dat is ons motto’’

Hier volgt het verhaal van ons succesvolle ondernemers-duo Marlies en Jasmijn. Zij hebben in 2021 onder het label Flexibility Office hun eigen uitzendbureau gestart voor de regio Breda, Etten-Leur, Oud Gastel en omstreken en richten zich vooral op HBO+ kantoorfuncties. Zij hebben het lef gehad om het ondernemerschap aan te gaan. Zij hebben ervoor gekozen om hun krachten te bundelen en samen een vestiging te runnen. Marlies was hiervoor al zelfstandig ondernemer in coaching en trainingen geven, waarbij ze al langere tijd bezig was met het matchen van opdrachtgevers met ZZP’ers. Jasmijn had hiervoor al 16 jaar ervaring in de arbeidsbemiddeling in verschillende functies. Zij is bij de Flexibility Groep terechtgekomen doordat ze in loondienst was voor Flexibility Groep als labelmanager, waarbij ze 2 jaar lang ondernemers heeft ingewerkt en gecoacht en nieuwe ondernemers heeft geworven. Omdat zij elkaar al jaren kende zijn ze het gesprek met elkaar aangegaan en hebben ze samen besloten om zich samen aan te melden als franchisenemer voor Flexibility Office.

"We zijn super blij dat we elke dag kunnen doen wat we écht leuk vinden’’

"Waarom wij voor de Flexibility Groep hebben gekozen, is omdat als je op eigen houtje gaat ondernemen, dan heb je best wel eenzaam ondernemerschap". Zij vinden het fijn dat, omdat de Flexibility Groep een franchiseorganisatie is, dat je enerzijds ondersteuning krijgt qua backoffice en dat je anderzijds collega ondernemers hebt. ‘’wij hebben de mazzel dat we het samen zijn gaan doen, maar we hebben ook de mogelijkheid om met collega ondernemers te sparren’’. Volgens Marlies en Jasmijn ligt de succesformule van de Flexibility Groep echt in het samen doen. ‘’Als je goed contact onderhoud met je collega ondernemers, dan zorg je ervoor dat je gesteund wordt door elkaar’’.

"Wij hoeven ons alleen te richten op onze corebusiness; de klanten en kandidaten. De administratie wordt voor ons gedaan, de kandidaten worden voor ons verloond, de marketing wordt overgenomen. Daar zijn we ontzettend blij mee, omdat we zo kunnen doen wat we echt leuk vinden en waar we goed in zijn’’.

In de startperiode bij de Flexibility Groep kregen ze eerst een opleiding, maar al gauw daarna ging het best snel voor ze. In eerste instantie hebben ze zich bezig gehouden met het werven van klanten, maar vanuit hun eigen eerder opgebouwde netwerk hadden ze al een aantal connecties waar ze snel terecht konden. Vanaf daar kwamen de vacatures bijna vanzelf binnenstromen en konden ze zich gaan richten op het werven van kandidaten. ‘’Voor het werven hebben we via de Flexibility Groep meerdere mogelijkheden, zoals verschillende jobboards en LinkedIn Recruiter, wat heel goed werkt. Dit loopt beter als verwacht, dus daar zijn we heel trots op’’.

"Wat we vaak terugkrijgen van opdrachtgevers is dat ze vinden dat wij echt een persoonlijke touch hebben. Dat mensen vaak aanvoelen dat we oprecht geïnteresseerd zijn.’’

Marlies en Jasmijn zijn vooral geïnteresseerd in de persoon achter het CV. Ze kijken verder dan de functie eisen of de opleidingen die iemand heeft gedaan. Zij kijken naar of de persoon echt matcht met de klant. Zij gaan dan ook vaak langs bij hun klanten en houden nauw contact met HR en de hiring manager van de desbetreffende afdelingen. Ook gaan zij op de eerste werkdag van nieuwe starters langs bij de bedrijven om de nieuwe medewerker iets lekkers langs gaan brengen. ‘’Het is zo leuk om te zien dat mensen daar heel veel zin hebben om te starten bij hun nieuwe baan’’.

"Het leuke aan een eigen arbeidsbemiddelingsbureau is dat je daar je eigen passie in kunt stoppen’’

Ze hadden in het begin verwacht dat ze pas konden nadenken over uitbreiding na 5 of 10 jaar, maar door hun gezamenlijke succes kunnen ze nu na 1 jaar al het gesprek aangaan over eventuele uitbreiding op korte termijn. ‘’Als we een persoon erbij zouden hebben kunnen we er nog veel meer uithalen’’.